geuren

by , under Uncategorized

Geur zo heerlijk en helpt ook in de ontspanning. In mijn praktijk gebruik ik natuurlijke amandel olie met essentiële oliën. Hier thuis meng ik ze op gevoel. Deze creaties zijn net als het maken van een schilderij of het componeren van muziek. Je luistert naar je intuïtie en werkt alleen met de essentiële oliën die ik het allerlekkerst vind. Maar ook met kennis van topnoten/ midden noten en basisnoten.
ik neem van iedere groep één of meerdere geuren, al naar gelang mijn bedoeling is. Door van alle noten iets toe te voegen krijg ik een mooie volle geur, wat de massage versterkt.

De basisnoten kunnen ons helpen met aarden en dragen bij tot de stabilisering van onze psyche. Hout- en harsachtige, warme en zware geuren behoren tot deze groep bijvoorbeeld; patchouli,  sandelhout,  jasmijn, mirre en  ceder.

Basisnoten
• Verdampen zeer langzaam
• Als ze vermengd worden met vluchtige geurstoffen vertragen ze het proces van verdamping van de meer vluchtige stoffen.

De middennoten zijn o.a. rustgevende geuren. Bloemengeuren behoren bij deze groep, zoals roos, neroli, geranium, lavendel. Maar ook diepdoordringende zachte tot kruidachtige geuren zoals jeneverbes,  petitgrain, kamille,  salie, scharlei, ho-hout en marjolein behoren tot deze groep.

Middennoten
• Middelmatig vluchtige verdampende geuren.

en Topnoten
• De snelst werkende geuren
• De snelst verdampende geuren
• De meest stimulerende geuren voor lichaam en geest

Bijna iedereen vindt deze geuren aangenaam, omdat ze verfrissend, opwekkend en vrolijk makend en werken op de psyche. Denk aan bergamot, sinaasappel, citroen, limoen, grapefruit en mandarijn. Maar ook pepermunt, den, eucalyptus, kamfer, ravintsara, tea tree, palmarosa en rozemarijn behoren tot de topnoten.

Ook in de opleiding Integratieve Massage laat ik je kennismaken met de essentiële oliën en maak ik de link naar onze chakra’s.

nog even misschien ten overvloede;

Essentiële olie of etherische olie?
Essentiële oliën worden ook wel etherische of aromatische oliën genoemd. Etherische oliën zijn de vluchtige geurstoffen uit aromatische planten, geproduceerd en opgeslagen in speciale cellen in de plant. Zo zijn bij roos deze geurcellen gelokaliseerd in de bloemblaadjes en bij pepermunt in het blad. Zo kan de Chi of levenskracht in de vorm van etherische olie op ons worden overgedragen. Aromatherapie het gebruiken en toepassen van essentiële oliën heet aromatherapie. Elke olie bezit een eigen, unieke samenstelling van actieve bestanddelen. Dit mengsel van werkzame stoffen bepaalt de werking en eigenschappen van de etherische olie. Etherische oliën worden al jaren gebruikt in massage.

Geuren een groot genieten, ik had je graag willen laten ruiken, maar bij deze de uitnodiging om bewuster te ruiken en te genieten van essentiële olies en van fijne welruikende massages!

Dirna

#aromatherapie #massage #geuren #essentieële oliën #meer dan massage #Chi #massagepraktijk #van je hobby je werk maken #genieten