Hoedster 2022

by , under Uncategorized

Dankbaar voor dit jaar!

Mijn woord van het jaar 2022, is Hoedster. Wat betekend volgens de dikke van Dale; beschermen, bewaren, bewaken (of oppasser van vee). Voor mij gaat het toch echt om mensen. Al vier jaar hoed ik de opleiding Integratieve Massage met enorm veel plezier, en voel ik me stromend en zie ik het liefdevol samenzijn. Dit jaar nog in een coronaperiode deed ik de hoedstertraining bij Camile. Sinds oktober hoed ik een nieuwemaancirkel bij mij in Poppel. Ook mocht ik bij het vrouwenfestival in België een cirkel hoeden. En natuurlijk “in” mijn massagepraktijk hoed ik en geef ik al 17 jaar Integratieve Massages. Waar afgelopen week nog iemand zei “bestaat er een prijs voor de beste masseur? want dan zou ik jou nomineren”. al jaren komt ze en telkens is de massage anders, aangepast aan het moment, op wat er leeft en wat er zich aandient, zo stromend.

Hoeden voor mij is verdiepen in jezelf en samenzijn. Door te belichamen en nog meer te dalen in ons prachtige  ‘vrouwen’ lichaam. In cirkel samenkomen waar we tijd maken om te verstillen, naar onze ziel luisteren door innerlijke reizen te maken met behulp van de drum. Ons verbinden en de ruimte gezamenlijk openen. Te delen wat er in ons is en zo in eerlijkheid samenzijn.

Ook in de Munay-ki was/ben ik zo geraakt door de 5e rite van de hoeder van de dag. De liefde die ik ervaarde van moeder Aarde daarbij stroomde mijn tranen rijkelijk van/over zoveel overvloed aan zoveel liefde. Maar wat kan ik doen om haar te hoeden? Dat is de vraag die me bezig houd. Hoe kan ik meer zorgen voor i.p.v. haar te gebruiken en alleen maar dankbaar te zijn. deze vraag gaat mee naar het jaar 2023.

En hoe hoed ik meer mijn lichaam? hoe kan ik dit verbeteren en verdiepen? Fijn om te masseren en les te geven, want hierdoor groei ook ikzelf. en door samen te komen in cirkel  inspireer je elkaar en leer je luisteren naar je eigen roerselen en door in contact verzacht het zich. Hoe zorg je voor jezelf? Je veranderende lichaam. zin om te luisteren en te zorgen. Met openheid kijken naar wat er vraagt en roept. Luisteren in stilte. Benieuwd naar het nieuwe jaar, nieuwe uitdagingen en kansen.

voor het nieuwe jaar wens ik nog meer Hoedster zijn op alle niveaus.

en voor ieder een liefdevol en zorgzaam 2023!

Amen.

#Integratieve Massage  # opleiding Integratieve Massage #vrouwencirkel #Camilie Smeets #Moonsisters #www.destroming.com #munay-ki #massage #lichaamsbewustzijn #nieuwjaarswens #zelfzorg #zorg voor moeder aarde #massage is genieten #lichaamsbewustzijn.