Leren masseren

Aangeraakt worden is een basisbehoefte van de mens. Dat is in onze cultuur echter niet altijd vanzelfsprekend, en kan in werk- en zorgsituaties zelfs als ongewenst worden ervaren. Daarom heeft de maatschappij behoefte aan “gediplomeerde aanrakers”, die zorgvuldig, integer en met mededogen masseren – met open hart en diepe bezieling. Vanuit die gedachte leidt De Stroming op tot integratief masseur.

De opleiding is in 1990 door mijn man Geert van Coillie opgericht, en wordt tegenwoordig door mij gegeven. Ik nodig je van harte uit om kennis met De Stroming te maken, door onze site te bezoeken of een lezing of kennismakingsdag bij te wonen. Omdat niet alleen aangeraakt worden, maar ook zelf aanraken je raakt.

Ik wist al vrij snel: dit wil ik ook leren! Wat een prachtige manier van geven en aanraken! In mijn beroep als verpleegster kom ik constant in aanraking met mensen, in letterlijke en figuurlijke zin. Ik voel me dan ook op mijn gemak bij het aanraken van anderen. Wat ik tijdens de opleiding heb geleerd over het primordiale belang van liefdevol en respectvol en bewust met intentie aanraken, vind ik zo bijzonder en mooi. Ik neem het mee in mijn massages, maar ook in het dagelijkse leven thuis en in mijn beroep.

J. (cursiste opleiding Integratieve massage)