liefdevol masseren = aanvaardend aanwezig zijn

by , under Uncategorized

zomer 2022

In de opleiding hebben we het over liefdevol masseren = aanvaardend aanwezig zijn. Dus bij alles wat er is, daar bij zijn, er hoeft niets weg er hoeft niets anders. Vind ik zo bijzonder, maar deze zomer werd het voor mezelf een zoektocht en een diepere laag geraakt. ik verzwikte zwaar mijn enkel. Okay ff zitten en weer door dacht ik nog. Ik mag iets liever voor mezelf worden. Okay paar dagen voet omhoog, bijna vakantie, daar dan soepel en zacht inrollen. Ziek of verzwikken is soms niet ff zien dan weer door. het is een zoektocht naar wat kan en wat kan ik eigenlijk niet. Leren vragen, grenzen aangeven. Ikzelf nog steeds denken nu zo en dan kan ik weer. Steeds weer terug naar mijn enkel, hoe is het eigenlijk met jou? voelen en erbij zijn. oh wat moeilijk vond/vind ik het. ik wilde niet echt luisteren naar mijn voet, ik was eigenlijk heel boos, mijn hoofd wilde door, maar de enkel had meer tijd nodig.

Het kleine wereldje bracht me ook eigenlijk best genieten, een merel die langs kwam hippen. niet ver weg gaan, maar thuis de zomer meemaken. op mezelf worden terug geworpen, eigenlijk best goed toeven bij mezelf.  En af en toe zwelgen in zelfmedelijden. zo geduld leren. en Lorelei die er toch echt aan kwam, dus met allerlei praktische aanwijzingen van kinesist en ondersteuning gaan. (ik had al gevoeld dat masseren mondjesmaat ging). Daar heb ik me echt gedragen gevoeld door het veld wat er gecreëerd was.

En dan na weken van zoeken en proberen te luisteren, met healing/meditatie van Karen, voelde ik de liefde voor mezelf en in mezelf door haar aanraking, me echt weer verbonden voelen. wat een heerlijke week. Ik ging zo met een rustige voet naar huis en vol inspiratie.

Dan weer de groep draaien, met lichaamswerk, dans en demonstreren, weer opnieuw voelen, dit is nog teveel. Hoe doe je dat dan. Balans zoeken/ vinden in alles willen geven en mezelf niet overschreeuwen. Na beraad en dus in contact met mijn assistent; als we dan zo en zo. Kortom ik heb af en toe met mijn voet omhoog aanwijzingen gegeven. en voelen dat je contact kunt maken, je bent niet alleen en wat doet dat me goed. ook de groep die me gewoon waardeert. In zachtheid kan ik zijn. Niet alleen mijn voet wordt heler maar het hele mensje.

Aanvaardend aanwezig (bij mezelf) bij de ander = liefdevol.